Welkom bij De Sterrekijker

Description:
De Sterrekijker, een veilige plek waar ouders hun kind(eren) met een gerust hart aan toevertrouwen.

De Sterrekijker

Welkom onder het dak van De Sterrekijker.

De Sterrekijker biedt opvang voor kleine kinderen van 2 tot 4 jaar, bij Peuterspeelgroep 't Sterrekind en een buitenschoolse opvang voor 4 tot 12 jarigen, bij BSO De Sterrekijker.

De Sterrekijker kunt u vinden in de Wilhelminalaan 20 in Den Burg,wij werken net als de Vrije School, op basis van de antroposofie. Centraal uitgangspunt  is een evenwichtige ontwikkeling van alle talenten, die een kind in aanleg heeft meegekregen. 

Peuters

Iedere vrijdag organiseert peuterspeelgroep 't Sterrekind een  dreumes-ochtend. U kunt dan, samen met uw kind, gezellig kennis maken met onze Peuterspeelgroep. Het is voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar van 9.00 tot 11.00 uur. Voor informatie kunt u een mailtje sturen naar info@sterrekijkertexel.nl of neem contact op met Juf Meta op 06 48887027

Maak kennis met Juf Meta en hoe wij een kringetje maken met Kabouter Wiebel - Klik voor video

Maak kennis met Juf Janneke. Ze leest samen met Juf Meta een verhaal voor - Klik voor video

Voor de peuters vormt het vrije spel de kern van de aanpak, want daarin kunnen peuters zich uiten en verder ontwikkelen. De overgang van peutergroep naar basisschool kan soepel verlopen, want we werken goed samen met de Vrije School. Veel activiteiten, zoals jaarfeesten, worden samen opgezet en er is regelmatig overleg tussen kleuterleerkrachten en de juffen van onze peuterspeelgroep. We vinden een doorgaande ontwikkelingslijn erg belangrijk. Een vierjarige moet ontspannen en vol vertrouwen de overstap kunnen maken van de peuters naar de kleuters. 

BSO

 Wij halen de kinderen op bij de Skool en lopen dan naar ons lokaal aan de Wilhelminalaan.Ook op de BSO wordt er na schooltijd veel gespeeld, nadat de kinderen eerst rustig aan tafel een boterhammetje hebben gegeten. Zij kunnen op dat moment goed hun verhalen kwijt bij de leidster(s). Naast fijn spelen, krijgen de kinderen bij ons ook verschillende activiteiten aangeboden, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en interesse. Ook de jaarfeesten, die op de Vrije School worden neergezet en waarvan de sfeer wordt doorgedragen op de BSO, zijn voor ons een inspiratie voor creativiteit. 

Wij kiezen voor echt spel (binnen/buiten) met speelgoed van voornamelijk natuurlijke materialen, zonder beeldscherm. Daar hoort gezonde, biologische voeding vanzelfsprekend bij.

De Sterrekijker

- peuterspeelgroep ‘t Sterrekind en BSO De Sterrekijker - begeleidt kinderen vanuit respect en enthousiasme. De leidsters zorgen voor een warme, huiselijke sfeer waarin kinderen met al hun eigenheid zichzelf mogen en kunnen zijn. Tevens zorgen zij voor een veilige plek door het bieden van ritme en structuur, met duidelijke regels en gewoonten. Wij kijken graag samen met de ouders naar de zorgvraag van hun kind. Gerelateerd aan de wensen van ouders van nu, zijn wij flexibel, maar staan voor kwaliteit.

De Sterrekijker, een plek waar ouders hun kind(eren) met een gerust hart aan toevertrouwen.

Onze pedagogische visie:

De Sterrekijker kent een antroposofisch pedagogische visie. Een visie die we niet alleen opschrijven, maar waar wij in geloven.

Nieuwsgierig naar onze visie en onze invulling hiervan? Lees in onderstaande pdf's meer.